#2 Recenze - Divergence

20. května 2015 v 19:30 | Lucy |  Recenze

Recenze v celém článku ↓↓↓


Název: Divergence
Autorka: Veronica Rothová
Pořadí v sérii: 1
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání v ČR: 2012
Počet stran: 344
Žánr: Fantasy; Sci-Fi

Anotace:
Chicago, budoucnost. Obyvatelé města, které obklopuje jen močál a obepíná ostnatý drát, jsou rozděleni do pěti frakcí. Beatrice je čerstvých šestnáct a přišel čas vybrat, do které frakce chce patřit, které ctnosti se chce na celý život odevzdat. Překvapivé rozhodnutí jí do cesty přivede osudového kluka - úchvatného, ale taky trochu nesnesitelného. Beatrice zjišťuje, že ve společnosti, která se jeví tak dokonalá, vzrůstá napětí a hrozící nebezpečí lze zažehnat jen jedním způsobem, který ji ale možná zničí.

Moje zhodnocení:

Obálka:
K obálce toho nemám moc co říct... je nádherná! Jednoduchá, ale přesto poutavá. :3 Ten znak Neohroženosti je tam tak úžasně udělanej... víc toho zhodnotit nedokážu. Jednoslovně: LUXUS ♥
10/10

Děj:
Tak samozřejmě, co se děje týče, taky naprosto senzační! :) Bohužel jsem dříve viděla film, takže jsem byla hodně vyspoilerovaná, ikdyž je pravda, že hodně věcí tam bylo jinak... Ale tak to už dělám, nejdřív film, potom kniha. :D Přesně naopak jako většina lidí, ale mě to celkem vyhovuje. :D Nejvtipnější při čtení děje asi bylo, když jsem si četla např. v autobuse a mermomoci jsem se musela snažit, abych nevyprskla smíchy. :D Ikdyž ne že by se mi to fakt reálně dařilo. :DD Takže prostě supr, miluju knížky, co mě dokážou rozesmát. :) PS: Při filmu jsem měla Odevzdané celkem ráda, ale knížka mi je dost zprotivila... to, co měli v pravidlech - no, nekoukání do zrcadla je oproti tomu nic. :D Ne, že bych ale kvůli tomu začala mít ráda Sečtělé. -_- NIKDY. :D
9.5/10

Postavy:
Tris a Čtyřka alias Beatrice a Tobias... dvě nejdůležitější postavy a musím uznat, že naprosto suprově popsané! :) Tris byla více méně stejná jako ve filmu, za to Čtyřka mě hodně překvapil. :) Byl podle mě hodně odlišnej od filmu, ale nevadí to. :) Jen to pro mě bylo trochu překvapení. :D Musím vám napsat jednu scénu, při které jsem vážně chytala záchvaty smíchu; bylo to nějam ve stylu: "Seš trapná, Tris." *Řekne Tobias a Tris mu vrazila facku.* "Ty sám seš trapnej!" *A odejde* ... :D Fakt, u toho jsem umírala. :D Zvlášť když to bylo tak před půlkou nováčků. :D Jinak, co se ostatních postav týče - Christina a Will v pohodě, podobní jako ve filmu... Peter ještě větší idiot, takže ho teď fakt nesnáším. -_- :D Jinak akorát Caleb mě taky překvapil, protože v knížce byl... divnej. :D Nevím jak to popsat, ve filmu byl ještě ok, ale tady ho nemám moc ráda. :) Jinak samozřejmě postavy byly propracovány na nejvyšší úrovni a jejich jednání dávala většinou smysl. :)
9.5/10

Klady:
+ Obálka
+ Realistické postavy
+ Luxusní děj
+ Čtyřka :3♥ :DD
+ Vtipné scény, sarkasmus

Zápory:
- Chvíli to trvalo, než jsem si zvykla na styl psaní

Konečný verdikt: 9,6/10


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 _Misty_ _Misty_ | Web | 21. května 2015 v 13:32 | Reagovat

Taky to mám tak, že nejdřív zkouknu filmy, a pak až čtu knížky. Občas je to naprd, protože dopředu víš, co se stane, ale když tě film nenadchne, tak ho prostě vypneš, zatímco když si koupíš knihu, která se ti bude špatně číst, tak je to smůla.. :D
S obálkama souhlasím, jsou božské :3. Zatím jsem neměla čas si Divergenci přečíst, ale rozhodně se na to chystám ! :D
Jinak, moc zajímavý článek :))

2 Baruš Baruš | Web | 21. května 2015 v 18:56 | Reagovat

ta divergence ted valí všade :-D
já teda musím říct, že mě se film první díl rozhodně líbil víc, než kniha, ale u druhého dílu to mám naopak. Knihu jsem četla dřív než jsem viděla film a musím říct, že kdyby to nebylo tak dějově zajímavé,tak to prostě nečtu. :-D mě se to četlo špatně, navíc , ted tě nechci naštvat,ale musím s tebou nesouhlasit, jak jsi psala, že ti Tris přišla víceméně stejná, mě přišla úplně jiná, strašná kráva hysterická. :-D děs. :-D každopádně jinak děj výbornej :)

3 Simix Simix | Web | 21. května 2015 v 19:17 | Reagovat

~Čaué~
Zrovna jsem na jiném blogu četla názor na Divergenci. Akorát tam nebyla recenze... jakože o čem to je a tak a já psala, že by to tam mohlo být... a najednou jsem na to narazila u Tebe, což je fajn :D
Zní to zajímavě. Rozdělení do frakcí a tak :)
Nikdy mě toto moc nelákalo, ale tvoje recenze mě k tomu o něco víc táhne :) Třeba k tomu někdy dojdu :)

4 Nexi Nexi | Web | 21. května 2015 v 20:13 | Reagovat

Já prostě když jsem první viděla a četla hunger games, tak to je moje srdcovka! Ale Divergent knížky všechny tři mě bavily. Já prostě miluju tohle téma. :) A díky, jdu se ti přidat :)

5 Andey Andey | Web | 22. května 2015 v 17:23 | Reagovat

Já jsem knížku nečetla, ale viděla jsem film, který se strašně líbil. :D Krásná recenze :)

6 Vall Vall | Web | 22. května 2015 v 20:32 | Reagovat

Před chvíli jsem četla na jiném blogu recenzi na samý film :)
Já tento film neviděla a nejspíše ani neplánuji.
Líbí se mi, že jsi přidala něco o filmu :)

7 Lucy Lucy | Web | 22. května 2015 v 20:41 | Reagovat

[1]: Joj, určitě jsi to přečti. :3 Díky. :)

[2]: No, co se Tris týče, v tomhle ohledu máš možná pravdu. :D Řeknu to takhle, ona byla jiná, ale ne tolik jako Tobias. :) Podle mě. :D Nevadí. ^^

[3]: Díky. :) Určitě si to přečti, fakt doporučuju. :)

[4]: HG jse viděla, ale nečetla... nevím, jestli někdy budu, ještě uvidím. :D

[5]: Díky, určitě čti. :)

[6]: Tohle je recenze na knihu, ne film. :D Ale nevadí... ;)

8 Zzz Zzz | Web | 23. května 2015 v 8:53 | Reagovat

Já jsem zatím viděla pouze film, ale knížku plánuji přečíst.

9 *Mushroom* *Mushroom* | Web | 23. května 2015 v 15:20 | Reagovat

Tak to high five! :D Taky se raději nejdřív podívám na film a potom teprve čtu knížku. :) A je to přesně jako s Divergencí - ve filmu to pochopíš a v knížce si to vychutnáš, protože děj i postavy jsou prostě trochu jiné a ve výsledku to působý jako jiný příběh. :D
Ale k Divergenci.. četla jsem ji i viděla a s tvojí recenzí rozhodně souhlasím. Dokonce i Trisin otec se mi v knížce zdál zlejší - stejně jako Caleb a Peter. :D Jinak ke Čtyřkovy se vyjadřovat vůbec nebudu = úplně jinej člověk. :D Jediný kdo se choval stejně byla snad máma.. (a nebo ani ona?) :D
No prostě.. knížka i film jsou docela super odreagování. :) Nemusí se u toho moc přemýšlet a knížka je docela dobře napsaná v 1. osobě a v tom pofidérním čase.. :D Ale.. číst se to dá. :D

btw. povedená recenze! :)

10 Michelle Michelle | Web | 23. května 2015 v 19:53 | Reagovat

Divergence je jedna z mých nejoblíbenějších knih. Obálka mi vždycky vezme dech, stejně jako u pokračování -rezistence a Aliance, i když ty mě už tolik nebavili, Alianci jsem ani nedočetla :( :D. Děj mi přišel skvělý, četla jsem jedním dechem. Jo, taky se u knížek ráda směju a někdy musím lidem okolo sebe připadat jako blázen :D.
Tobiase jsme si hned zamilovala. A Tris jsem měla taky ráda ale někdy mě dost vytáčela :D.

11 Lerry Lerry | Web | 23. května 2015 v 22:00 | Reagovat

Hele, já Odevzdané neměla ráda nikdy. Teda mě strašně vadí ten styl jejich uvažování. Jasně, je docela fajn, když někoho milujete a objetujete se za něj, ale ty jejich pravidla.. Já bych nedokázala být Odevzdaná. Už jen pocit svázanosti. Já potřebuji být v životě volná, takže kdybych se tam narodila, taky bych uprchla k jiné frakci. Já sama jsem první četla knihu a pak viděla film, takže v poho :D Knížka mě osobně se docela líbila, ale byly scény, které se mi nelíbíly. Ale byly tam i scény, kdy jsem se taky musela smát, takže super :) Nejoblíbená knížka to není, ale mám ji ráda :)

12 Smile Smile | Web | 24. května 2015 v 11:25 | Reagovat

Já jsem se nejdřív na film Divergence nechtěla vůbec podívat, protože to sledovali všichni a mě prostě nelákají takové ty hity, protože mi přijde, že na to všichni koukají spíš proto, že je to IN, ale pak jsem se na film podívala a je super. Knihu si plánuji přečíst a tvoje recenze mě jen podpořila v tom, abych si ji fakt sehnala, takže děkuji :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama